У цих салатиках смак грейпфрута відкривається по-новому і в цілому вони виходять дуже смачними, легкими та освіжаючими.
Салат №1
Для цього салату вам знадобляться:
- 1 грейпфрут,
- 1/2 середньої солодкої цибулини (можна замінити зеленою цибулею),
- насіння і горішки за смаком,
- кропу,
- петрушка;
для соуса:
- 1 ч. л. гірчиці з зернятками,
- 1/2 ч. л. гострої гірчиці,
- 1 ч. л. цукру,
- сік 0,5 лимона,
- 2 ст. л. рослинної олії.
За бажанням до соусу можна додати 1 середній зубчик часнику.
Приготування
- М'якоть грейпфрута акуратно відокремити від плівок та викласти на блюдо.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями (а якщо використовувати зелену, то просто подрібнити) та викласти до грейпфрута.
- Зелень дрібно нарізати й посипати грейпфрут з цибулею.
- З'єднати і збити інгредієнти для соусу й залити ними салат. Дати постояти хвилин 15.
- Горіхи або насіння обсмажити на сухій пательні та додати до салату перед подачею. Перемішати.
Салат №2
Інгредієнти:
- грейпфрут – 2 шт.
- помідор – 2 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- м'який сир – 200 г
- маслини без кісточок – 50 г
- оливкова олія – 3 ст л.
- зелень – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Приготування
Грейпфрут чистимо від шкірки та плівок. Помідори нарізаємо невеликими кубиками, сир ріжемо або подрібнюємо руками. У салатник змішуємо грейпфрут з помідором і сиром. Додаємо оливкову олію, спеції та зелень. Прикрашаємо салат маслинами й подрібненою червоною цибулею.