vchaspik-global-message
20:14, 29.12.2021

Салаты из грейпфрута

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

У цих салатиках смак грейпфрута відкривається по-новому і в цілому вони виходять дуже смачними, легкими та освіжаючими.

Салат №1

Для цього салату вам знадобляться:

  • 1 грейпфрут,
  • 1/2 середньої солодкої цибулини (можна замінити зеленою цибулею),
  • насіння і горішки за смаком,
  • кропу,
  • петрушка;

для соуса:

  • 1 ч. л. гірчиці з зернятками,
  • 1/2 ч. л. гострої гірчиці,
  • 1 ч. л. цукру,
  • сік 0,5 лимона,
  • 2 ст. л. рослинної олії.

За бажанням до соусу можна додати 1 середній зубчик часнику.

Приготування

  • М'якоть грейпфрута акуратно відокремити від плівок та викласти на блюдо.
  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями (а якщо використовувати зелену, то просто подрібнити) та викласти до грейпфрута.
  • Зелень дрібно нарізати й посипати грейпфрут з цибулею.
  • З'єднати і збити інгредієнти для соусу й залити ними салат. Дати постояти хвилин 15.
  • Горіхи або насіння обсмажити на сухій пательні та додати до салату перед подачею. Перемішати.

Салат №2

Інгредієнти:

  • грейпфрут – 2 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • м'який сир – 200 г
  • маслини без кісточок – 50 г
  • оливкова олія – 3 ст л.
  • зелень – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування

Грейпфрут чистимо від шкірки та плівок. Помідори нарізаємо невеликими кубиками, сир ріжемо або подрібнюємо руками. У салатник змішуємо грейпфрут з помідором і сиром. Додаємо оливкову олію, спеції та зелень. Прикрашаємо салат маслинами й подрібненою червоною цибулею.