З настанням прохолодної пори року прийшов час і ситних, зігріваючих рецептів. На гарнір до такого м'яса можна подати відварну картоплю із зеленню і часником або будь-який салат. Ніжна запечена свинина підійде також до святкового столу.
Дивовижно смачна та ароматна страва з м'яса, яку можна приготувати як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Апетитна, рум'яна, хрустка гірчична скоринка й соковита свиняча м'якоть – спокуса для любителів м'яса! Таку свинину можна подавати як гарячою, нарізавши товстими порційними шматками, так і охолодженою – у вигляді тонкої м'ясної нарізки.
Приготування
- М'ясо обмити і обсушити за допомогою паперового рушника.
- Часник нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати його шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
- Згорнути м'ясо в цілий шматок і перев'язати харчовою ниткою.
- Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
- М'ясо викласти в глибоке деко, покрити медово-гірчичною сумішшю і поставити запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Через 20 хвилин полити м'ясо вермутом або сухим вином. Запікати 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що утворився.
- Потім вийняти з духовки, видалити нитки і подавати, порізавши на порційні шматки.
- Таке м'ясо добре і в гарячому і в холодному вигляді з будь-яким гарніром і соусом за смаком.