Цей пиріг є італійським варіантом класичного пирога з сиром, який називається "torta di formaggio".
Однак він дуже простий в приготуванні, а їсти його можна і гарячим, і холодним.
Ось рецепт тіста з м'якого сиру, масла, муки та яєць з начинкою з моцарели та м'якого сиру:
Масло потримайте при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Розітріть м'який сир та масло разом у великій мисці та додайте яйце. Збивайте інгредієнти з допомогою міксера на середній швидкості до однорідної консистенції.
Додайте муку та сіль до миски з масою сиру та яєць. Знову збивайте інгредієнти на середній швидкості до того моменту, поки отримаєте гладку тістову масу.
Тісто можна також вимішати руками, припорошеними мукою. Отримане тісто повинно залишатися м'яким, податливим.
Включіть духовку та розігрійте до 180 градусів.
Розділіть тісто на дві частини. Розкочуйте кожну частину на столі, покритому мукою, до товщини близько 1 см.
Шматочки м'якого сиру подробіть виделкою, щоб отримати гладку масу. Потерти на терці моцарелу. Скуштуйте моцарелу, якщо вона не солена, додайте трохи солі. Ретельно перемішайте сир та моцарелу, додайте одне яйце.
Покладіть суміш моцарели та м'якого сиру на один з кругів тіста, залишаючи близько 1,5 см від країв.
Покрийте начинку іншим кругом тіста та притисніть краї, щоб склеїти обидва шари тіста.
Перенесіть тісто з начинкою на пекарський лист, покритий папером для випікання.Надріжте ножем зверху, щоб виходив пар. Присипте кунжутом чи чорним тмином. Випікайте 20-25 хвилин, поки не стане рум'яним.
Пиріг можна подавати гарячим - тоді він схожий на кальцоне (закриту піцу) чи холодним.