Влітку не хочеться перевантажувати свій раціон важкої дріжджовою випічкою, проте урізноманітнити щоденне меню за допомогою сирних хачапурі все ж варто, адже вони просто тануть у роті. Готується ця страва дуже швидко, тому відмінно підійде для смачного і ситного сніданку.
Сирні хачапурі: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- творог - 700 г;
- борошно-200 г;
- яйця-5 штук;
- сіль-0,5 ч. л.;
- твердий сир-150 г;
- вершкове масло-20 г;
- мелений перець;
- зелень.
Читайте також: Готуємо хачапурі по-аджарськи
Покроковий рецепт:
- Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього слід помістити в глибоку місткість сир, який повинен бути розсипчастим. Якщо в ньому присутня рідина, то молочний продукт варто загорнути в марлю і покласти на друшляк.
- У миску з сиром додається сіль і одне яйце. Все ретельно перемішується, після чого всипається просіяне борошно. В результаті повинна вийти щільна однорідна маса. На деко кладемо пергаментний папір і мажемо її вершковим маслом. Їм змащуємо і руки.
- Тесту вистачить на 4 середніх хачапурі. Беремо сирну масу, формуємо з неї «каное» з невеликим поглибленням посередині. Потім твердий сир подрібнюємо за допомогою терки та кладемо його в кожне хачапурі. Трохи сиру потрібно залишити.
- Розігріваємо духовку на 180 градусів і ставимо в неї деко з сирними виробами на 30 хвилин. Після відведеного часу дістаємо хачапурі та в кожне з них акуратно розбиваємо яйце. Зверху трохи солимо і перчимо, кладемо залишок натертого твердого сиру. Ставимо деко в духовку на 3 хвилини.
- Не варто тримати хачапурі в духовці довше, бо яєчний жовток повинен залишатися рідким. Після готовності блюдо варто посипати будь-якою зеленню і можна подавати до столу.
Читайте також: Дуже прості коржі з сиром
Така випічка прекрасно поєднується зі свіжими овочами, а їсти її потрібно руками, відриваючи шматочок і вмочаючи його в рідкий жовток.