vchaspik-global-message

Сирні хачапурі без дріжджів

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Влітку не хочеться перевантажувати свій раціон важкої дріжджовою випічкою, проте урізноманітнити щоденне меню за допомогою сирних хачапурі все ж варто, адже вони просто тануть у роті. Готується ця страва дуже швидко, тому відмінно підійде для смачного і ситного сніданку.

Сирні хачапурі: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • творог - 700 г;
  • борошно-200 г;
  • яйця-5 штук;
  • сіль-0,5 ч. л.;
  • твердий сир-150 г;
  • вершкове масло-20 г;
  • мелений перець;
  • зелень.

Читайте також: ]]>Готуємо хачапурі по-аджарськи]]>

Покроковий рецепт:

  • Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього слід помістити в глибоку місткість сир, який повинен бути розсипчастим. Якщо в ньому присутня рідина, то молочний продукт варто загорнути в марлю і покласти на друшляк.
  • У миску з сиром додається сіль і одне яйце. Все ретельно перемішується, після чого всипається просіяне борошно. В результаті повинна вийти щільна однорідна маса. На деко кладемо пергаментний папір і мажемо її вершковим маслом. Їм змащуємо і руки.
  • Тесту вистачить на 4 середніх хачапурі. Беремо сирну масу, формуємо з неї «каное» з невеликим поглибленням посередині. Потім твердий сир подрібнюємо за допомогою терки та кладемо його в кожне хачапурі. Трохи сиру потрібно залишити.
  • Розігріваємо духовку на 180 градусів і ставимо в неї деко з сирними виробами на 30 хвилин. Після відведеного часу дістаємо хачапурі та в кожне з них акуратно розбиваємо яйце. Зверху трохи солимо і перчимо, кладемо залишок натертого твердого сиру. Ставимо деко в духовку на 3 хвилини.
  • Не варто тримати хачапурі в духовці довше, бо яєчний жовток повинен залишатися рідким. Після готовності блюдо варто посипати будь-якою зеленню і можна подавати до столу.

Читайте також: ]]>Дуже прості коржі з сиром]]>

Така випічка прекрасно поєднується зі свіжими овочами, а їсти її потрібно руками, відриваючи шматочок і вмочаючи його в рідкий жовток.