Коли мова заходить про смачну та ситну англійську класичну їжу, завжди мається на увазі запіканка, адже перед карамелізованими коренеплодами, густою підливою і повітряним пюре просто неможливо встояти.
Інгредієнти:
- картопля - 2 кг;
- цибуля-порей - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- корінь селери - 1 шт.;
- бруква - 1 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- томатна паста - 3 ст. л.;
- консервована сочевиця - 200 г;
- вершкове масло - 50 г;
- оливкова олія - 2 ст. л.;
- розмарин - 2 гілочки;
- сіль і перець на смак.
Спосіб приготування:
Для початку глибоку керамічну сковороду ставимо на вогонь, куди вливаємо кілька столових ложок оливкової олії та кидаємо сюди пару гілочок розмарину. Таким чином, масло насичується приємним смаком, а розмарин стає хрустким. Він знадобиться в самому кінці для посипання запіканки.
Читайте також: Піца з кабачків в духовці: покроковий рецепт
Тепер можна приступити до овочів: цибулі-порею, моркви, кореня селери та брукви. Всі овочі нарізаємо невеликими шматочками, не зчищаючи шкірку, але перед цим їх потрібно обов'язково добре вимити. Після нарізки відправляємо все це на сковороду, яка підійде і для духовки. Поки йде обсмажування, приступаємо до підготовки брукви. Відрізаємо хвостик і розрізаємо її навпіл; якщо вона добре вимита, то шкірку також можна залишити, вона додасть запіканці чудовий солодкуватий смак. Тепер половину кореня селери нарізаємо таким же чином і відправляємо все це на сковорідку.
Залишилося додати тільки цибулю-порей. Його нарізаємо кільцями, більш соковиту білу частину залишаємо трохи крупніше, а зелену дрібно рубаємо, оскільки вона більш волокниста. Викладаємо його на сковороду і перемішуємо, додаємо сіль, перець на смак і залишаємо овочі на вогні на кілька хвилин. Існує невелика хитрість, яка зробить овочі смачніше. Щіпка кмину додасть страві пікантний і насичений смак.
2 кг картоплі необхідно нарізати шматками середнього розміру і варити чверть години.
Читайте також: Сирна запіканка з фруктами в лаваші
У 600 мл води замочуємо одну червону цибулину заздалегідь почищену і нарізану на кубики. Розміщуємо все в блендер і додаємо сюди 3 ст. л томатної пасти, все подрібнюємо. Вливаємо отриману суміш на сковороду до овочів і додаємо баночку консервованої сочевиці. Перемішуємо інгредієнти та залишаємо блюдо на вогні ще на 20 хв.
У картоплю кладемо вершкове масло, солимо, перчимо, гарненько розминаємо, роблячи з неї пюре. Викладаємо його на овочі, потім відправляємо це в духовку на 30 хв при температурі 190 градусів. Не забуваємо посипати все гілочками розмарину в кінці.