Температура на вулиці падає, як і імунітет. Переохолодження збільшує ризик застуди або грипу. Тому після холодного дня варто забратися під теплу ковдру і зігрітися чашкою шоколаду з перцем чилі або напоєм з куркумою та імбиром.
Чим зігрітися? Чай з малиною і часточкою лимона – це звичайно базовий набір, але не єдиний.
1. Шоколад та перець чилі
Шоколад з додаванням гострого перцю чилі — відмінний спосіб зігрітися. Це також чудовий десерт.
Спосіб приготування: у каструлю налити 300 мл молока і поставити на слабкий вогонь. Коли воно нагріється, додайте 2 столові ложки цукру і щіпку чилі і кориці. Весь час помішуйте, щоб інгредієнти розчинилися, а молоко не підгоріло. Потім додайте 50 г темного шоколаду, почекайте, поки все закипить.
Читайте також: Сім напоїв, які зігріють холодною зимою
2. Імбир та лимон з додаванням меду
Щоб відчувати себе добре після трудового дня, проведеного на морозі, Приготуйте собі напій з зігрівальний продуктів: імбир, лимон і мед.
Спосіб приготування: очистить імбир і натріть на тертці. Розріжте лимон навпіл, одну частину розріжте, а з іншої видавіть сік. Часточки імбиру і лимона залийте літром окропу. Дайте трохи охолонути та додайте лимонний сік, потім додайте 5 столових ложок меду.
3. Напій з куркумою
Цей напій зігріє і зміцнить імунітет.
Спосіб приготування: необхідно покласти в чашку 1 чайну ложку (5 г) куркуми і тертого імбиру і вичавити сік з половини лимона. Залийте все теплою водою, в кінці додайте чайну ложку меду і ретельно перемішайте.
4. Масала чай — індійський чай з молоком та спеціями
Спробуйте гострий зігрівальний індійський чай.
Інгредієнт:
- молоко-400 мл
- чайна заварка-2 ст .л.
- мелений зелений або чорний кардамон - 1 ст. л.
- перець чорний мелений-0,5 ч. л.
- вода – 100 мл
- цукор-2 ст. л.
- корінь свіжого імбиру (кубик 3х3 см)
Спосіб приготування: насіння кардамону розмолоти, імбир розім'яти, воду закип'ятити, засипати в неї цукор, чайну заварку, спеції, імбир і кип'ятити кілька секунд, додати молоко. Довести молоко з чаєм до кипіння. Якщо потрібно зробити чай міцнішим, можна прокип'ятити воду з заваркою довше, можна також, остудивши одного разу закипілий чай, довести його до кип'ятіння ще раз. Процідити чай.
Читайте також: Спеції: незвичайне застосування
5. Глінтвейн з додаванням журавлини
Глінтвейн може бути ще смачніше і зігріє вас в холодну пору, якщо додати в нього журавлину.
Спосіб приготування: у велику каструлю налити 400 мл журавлинного соку і додати 100 г цукру, 2 палички кориці і 2 зірочки анісу. Варити 15 хвилин.
Додайте 750 мл сухого червоного вина і 60 г свіжої журавлини. Все підігріти, не доводити до кипіння.