Авокадо - фрукт, який в останні роки значно набув популярності завдяки приналежності до групи так званих суперпродуктів, які містять цінні для організму поживні речовини. Авокадо - дуже смачне доповнення до страв, крім того, воно має безліч цілющих властивостей і поживною цінністю.
Рецепт тостів з пастою з авокадо
Інгредієнти:
- 1/4 склянки волоських горіхів
- щіпка кориці
- 2 стиглих авокадо
- щіпка солі
- щіпка перцю
- 4 скибочки підсмаженого хліба
- 1 груша, тонко нарізана
- 2 столові ложки меду
- 2 столові ложки тертого сиру (вибирайте м'які сири)
Читайте також: Навіщо потрібно їсти авокадо
Спосіб приготування:
- Викладіть волоські горіхи в гарячу сковороду і посипте їх корицею. Смажте їх, поки вони не стануть золотистими (3-4 хвилини).
- Розім'яти авокадо в мисці. Посолити, поперчити та перемішати.
- Змастіть тости пастою з авокадо, викладіть скибочки груші та сир.
- Посипати все обсмаженими горіхами й рясно скропити медом.
Авокадо з кропом і вершковим сиром
Ингредиенты:
- 2 рогалики або інший хліб
- 2 столові ложки вершкового сиру
- 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
- 1 стиглий авокадо, нарізаний скибочками
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Приготуйте сир з кропом, змішавши 2 інгредієнти в невеликій мисці та приправте перцем.
- Підсмажте хліб на грилі, а потім змастіть його у вершковому сирі. Викладіть скибочки авокадо на хліб і приправте перцем і сіллю.
Читайте також: Салат з авокадо
Сендвіч з авокадо і яйцем пашот
Інгредієнти:
- 2 скибочки цільнозернового тосту,
- 1 яйце,
- жменя шпинату,
- половина м'якоті авокадо,
- лимонний сік,
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- У мисці розімніть м'якуш половинки авокадо виделкою. Додайте лимонний сік, сіль і перець.
- Час для яйця пашот. У каструлі закип'ятіть воду (додайте в неї 2 столові ложки оцту). Розбийте яйце в миску. Коли вода закипить, розмішайте її ложкою, потім акуратно влийте в її центр яйце. Варити 3 хвилини, вийняти та обсушити яйце на паперовому рушнику.
- Розігрійте хліб в тостері або обсмажте на сковороді. Змастіть скибочку пастою з авокадо, зверху покладіть кілька листя шпинату і яйце пашот (посипте сіллю і перцем). Зверху викладіть другу скибочку хліба.