vchaspik-global-message
21:17, 23.12.2020

Тістечка "Шишки"

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Оскільки на нас чекають зимові свята, то й випічка повинна бути відповідна. Тому давайте приготуємо ці оригінальні "зимові" тістечка.

Спосіб приготування

  1. Розбийте яйце, додайте до нього цукор, дрібку солі та збийте віночком.
  2. Розтопіть вершкове масло, влийте його до яєчно-цукрової маси і збийте.
  3. Влийте в отриману масу молоко, ще раз збийте, додайте в кілька прийомів просіяне борошно і вимісіть еластичне тісто. Його можна відразу розділити на 2 частини, кожну загорнути в харчову плівку або пакет і покласти хоча б на 2 години в морозильник.
  4. Потім виймайте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці. Отриману стружку викладіть на змащене вершковим маслом деко, рівномірно розподіліть та випікайте в духовці при температурі 180 градусів до легкого рум'янцю, не пересушуючи. Потім розламайте й викладіть крихту в глибокий посуд.
  5. Те ж саме зробіть і з другою порцією тіста.
  6. Відкрийте банку вареного згущеного молока, додайте його до випеченої крихти і розмішайте до однорідності.
  7. Порубати волоські горіхи. Додайте їх та лікер до випеченої маси, ретельно перемішайте і залиште просочуватися на 2 години.
  8. Коли тісто просочиться, візьміть високий келих для вина, гарненько сполосніть його холодною водою, викладіть в нього тісто і щільно його утрамбуйте. Потім переверніть фужер на тарілку і витрусіть "шишку".
  9. Перед кожним наступним наповненням змочуйте фужер холодною водою.
  10. Готові "шишки" присипте цукровою пудрою.

пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки пирожные шишки

Як приготувати моментальний шоколадний кекс у кухлі, дізнайтеся тут