Оскільки на нас чекають зимові свята, то й випічка повинна бути відповідна. Тому давайте приготуємо ці оригінальні "зимові" тістечка.
Спосіб приготування
- Розбийте яйце, додайте до нього цукор, дрібку солі та збийте віночком.
- Розтопіть вершкове масло, влийте його до яєчно-цукрової маси і збийте.
- Влийте в отриману масу молоко, ще раз збийте, додайте в кілька прийомів просіяне борошно і вимісіть еластичне тісто. Його можна відразу розділити на 2 частини, кожну загорнути в харчову плівку або пакет і покласти хоча б на 2 години в морозильник.
- Потім виймайте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці. Отриману стружку викладіть на змащене вершковим маслом деко, рівномірно розподіліть та випікайте в духовці при температурі 180 градусів до легкого рум'янцю, не пересушуючи. Потім розламайте й викладіть крихту в глибокий посуд.
- Те ж саме зробіть і з другою порцією тіста.
- Відкрийте банку вареного згущеного молока, додайте його до випеченої крихти і розмішайте до однорідності.
- Порубати волоські горіхи. Додайте їх та лікер до випеченої маси, ретельно перемішайте і залиште просочуватися на 2 години.
- Коли тісто просочиться, візьміть високий келих для вина, гарненько сполосніть його холодною водою, викладіть в нього тісто і щільно його утрамбуйте. Потім переверніть фужер на тарілку і витрусіть "шишку".
- Перед кожним наступним наповненням змочуйте фужер холодною водою.
- Готові "шишки" присипте цукровою пудрою.
Як приготувати моментальний шоколадний кекс у кухлі, дізнайтеся тут