vchaspik-global-message
20:53, 04.03.2021

Салат до 8 Березня «Букет квітів для милих дам»

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Пропонуємо приготувати смачну композицію до жіночого свята - «Букет квітів для милих дам». Цей неймовірно смачний і дуже красивий салатик довго на вашому святковому столі не затримається. Він дуже простий у приготуванні і тому під силу будь-якій господині.

Читайте також: ]]>Весняний салат «Бузок»: покроковий рецепт з фото]]>

Для початку курячу грудку нарізаємо невеликими кубиками, теж саме робимо з консервованими огірками і пекінською капустою. Розміщуємо вже нарізані інгредієнти в глибоку миску. До них відправляємо консервовану кукурудзу, перчимо до смаку і все перемішуємо. Підсолювати інгредієнти не потрібно, вони і без того будуть солоними завдяки огіркам. Заправляємо майонезом, але для початку зовсім трохи, так як з цієї маси буде формуватися куля і від великої кількості майонезу вона просто розтечеться. Майонез додавати за потребою, лише для того, щоб скріпити інгредієнти.

В окремий посуд за допомогою яйцерізки або ножа нарізаємо яйця. Також подрібнити яйця можна натерши їх на тертці. Яєчну суміш трохи підсолюємо і заправляємо невеликою кількістю майонезу.

Читайте також: ]]>Салат з язиком: смачні рецепти]]>

Приступаємо до збірки святкового салату. Невеликий пучок цибулі пов'язуємо стрічкою, зайве відрізаємо і викладаємо в нижній частині салатнику (див. фото). У верхній частині формуємо салатну основу у вигляді кулі. Накриваємо верхнім шаром з яєць і придавлюючи руками гарненько все вирівнюємо. Основа букета готова, прийшов час прикрашати овочеву композицію.

З сиру і ковбаси будемо робити квіточки. Ковбасу нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо рядочком внахлест, скручуємо в рулетик, після чого розрізаємо рулетик на дві рівні частини. Вийшло 2 трояндочки. Пластину вершкового сиру розрізаємо на 4 рівні частини, а з болгарського перцю робимо тонкі смужки у вигляді тичинок. Тичинки кладемо на сирні квадратики і загортаємо кульочки, виходять кали. Помідори розрізаємо хрест навхрест. Злегка занурюємо квіти в салатну основу і доповнюємо композицію зеленню. Загалом, прикрашаємо букет на свій смак.

Ось і все, наше святкове блюдо готове до дегустації. Всім святкового настрою і приємного апетиту!