У метушні новорічних приготувань кожна господиня, перш за все, хоче потішити своїх домашніх і запрошених гостей оригінальним меню, основу якого часто становить різноманітність салатів. Салат" Дід Мороз", який ми пропонуємо вам приготувати, стане чудовою та гідною прикрасою будь-якого новорічного столу.
Технологія приготування
Кілька середніх картоплин відваріть, а потім натріть на крупній тертці. Натерту картоплю викладіть на плоску тарілку у вигляді голови Діда Мороза. Шар злегка присоліть і змастіть майонезом.
Тепер викладіть на нього дрібно порізані крабові палички і теж злегка змастіть майонезом.
Потім на шар крабових паличок необхідно видавити 2-3 зубчики часнику і посипати шаром відварених круто рубаних яєць (4-5 штук) і знову полити невеликою кількістю майонезу.
На яйця викладаємо шар картоплі і вареної тертої моркви, знову змащуємо майонезом. Тепер можна зайнятися прикрасою:
- для шапки – прекрасно підійде дрібно нарізаний червоний перець;
- для особи – яєчний жовток;
- борода, хутро на шапці і помпон – яєчний білок;
- очі – з цією роллю впораються маслини, а крапелька майонезу додасть їм блиску;
- ніс – кружечок вареної моркви.
Ось і все, мілашний салатик готовий, смачного.