Багато господинь із задоволенням роблять заготовки компотів на зиму. Однак якщо приготувати компот з одного виду фруктів, то у нього буде не дуже «цікавий» смак. А ось якщо, наприклад, поєднувати яблука зі сливами і динею-вийде вже зовсім інший аромат! Пропонуємо нескладний, але дуже смачний рецепт цього незвичайного компоту.
Приготування
- Яблука ретельно вимийте і наріжте часточками, видаливши серцевину.
- Сливи промийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і залийте окропом на 5 хвилин.
- Диню вимийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
- Потім яблука необхідно скласти в каструлю, проварити на невеликому вогні 10 хвилин, вийняти і швидко охолодити під холодною водою.
- Нарізану диню залити гарячим цукровим сиропом і потримати в ньому три-чотири хвилини.
- Для приготування сиропу в емальовану каструлю налийте воду, додайте цукор, доведіть до кипіння і варити 10 хвилин до його розчинення.
- У стерильні банки викладіть диню, бланшовану в цукровому розчині, яблука і сливи, залийте цукровим сиропом, накрийте кришкою і стерилізують на повільному вогні 20 хвилин. Потім дістаньте банки з води, закатати, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.