vchaspik-global-message
15:52, 02.10.2021

Компот на зиму з яблук, слив і дині

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Багато господинь із задоволенням роблять заготовки компотів на зиму. Однак якщо приготувати компот з одного виду фруктів, то у нього буде не дуже «цікавий» смак. А ось якщо, наприклад, поєднувати яблука зі сливами і динею-вийде вже зовсім інший аромат! Пропонуємо нескладний, але дуже смачний рецепт цього незвичайного компоту.

Приготування

  • Яблука ретельно вимийте і наріжте часточками, видаливши серцевину.
  • Сливи промийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і залийте окропом на 5 хвилин.
  • Диню вимийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
  • Потім яблука необхідно скласти в каструлю, проварити на невеликому вогні 10 хвилин, вийняти і швидко охолодити під холодною водою.
  • Нарізану диню залити гарячим цукровим сиропом і потримати в ньому три-чотири хвилини.
  • Для приготування сиропу в емальовану каструлю налийте воду, додайте цукор, доведіть до кипіння і варити 10 хвилин до його розчинення.
  • У стерильні банки викладіть диню, бланшовану в цукровому розчині, яблука і сливи, залийте цукровим сиропом, накрийте кришкою і стерилізують на повільному вогні 20 хвилин. Потім дістаньте банки з води, закатати, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.