Дорада або морський карась має ніжне, соковите й ароматне м'ясо з приємним, трохи солодким смаком, яке цінували ще в Стародавньому Римі. І що ще особливо тішить – у цій рибині практично немає кісток. Сьогодні дорада святкове – це блюдо народів Середземномор'я та Малої Азії.
Існує багато рецептів страв, приготованих з цієї благородної риби: її запікають в духовці, смажать на сковороді або грилі, використовують в якості начинки для рибних пирогів. Але найсмачніше вона виходить, якщо її готувати цілком. Для приготування зазвичай вибирають дораду вагою до 1 кг.
Приготування
- Рибу добре почистити, обрізати плавники, вимити, випатрати, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем з усіх боків і зсередини.
- Наріжте тонкими півкільцями цибулю, помідори і тонкими смужками солодкий перець. Імбир натріть на тертці.
- Обсмажте цибулю до золотистості, потім додайте до нього помідори, солодкий перець і тушкуйте хвилин 5-10. Потім додайте імбир, перемішайте і зніміть з вогню.
Вийшла овочевою сумішшю фаршируйте рибу і акуратно кладіть її на деко. Щоб вона краще підрум'янилася, трохи змастіть її маслом і випікайте 30-35 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.