Оскільки прийдешній рік — рік Змії, то на вашому новорічному столі має бути м'ясо. І добре, якщо це буде кролик. Пропонуємо вам досить простий і смачний рецепт приготування кролика в духовці або мікрохвильовці.
Що потрібно, щоб тушкований кролик придбав італійський колорит? Оливкова олія, каперси, розмарин і, звичайно, біле вино, яке потрібно додати в блюдо, а не тільки в келихи. За невелику кількість часу готуємо шість повновагих порцій смачного кролика в компанії з картоплею.
Приготування
- Кролика обробити на частини і скласти в форму.
- Додати крупно нарізаний часник, трави, посолити, поперчити.
- Покласти цілі маслини.
- Картоплю нарізати крупно, а помідори дрібно і теж викласти до Кролика. Скропити оливковою олією, додати вино і випікати в духовці при 160-180 градусах.
- Через 25 хвилин дістаємо. На дні форми буде рідина від кролика і овочів. Все добре перемішуємо і знову відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Потім дістаємо, перемішуємо та розкладаємо по тарілках. Зверху можна полити соком, що залишився, та прикрасити базиліком.
- У мікрохвильовій печі блюдо готується хвилин 15-20, але його в процесі готування теж треба буде один раз перемішати.