Оселедець – скільки користі в цій рибці! Велика кількість жирних кислот омега-3, вітаміну D і вітамінів групи B. чи не це потрібно для уповільнення старіння? Так що вживайте рибу регулярно. А бутерброди з оселедцем – це доступно, поживно, корисно і дуже смачно. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт таких бутербродів.
- У блендері подрібніть цибулю, потім додайте яйця і оселедець. У цю масу додайте сік лимона, перець і масло до бажаної консистенції.
- У тостері підсушіть скибочки хліба і викладіть на них оселедцеву масу.
А якщо не довіряєте магазинного продукту, то оселедець можна приготувати самим за наступним рецептом.
- Оселедець – 500 г
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1.5 ст. л.
- Запашний перець – 5 шт.
- Перець горошком – 5 г
- Лавровий лист – 2 шт.
Покрокове приготування
- Готуємо розсіл. Сіль, цукор, перець і лавровий лист заливаємо водою. Для більш пряного смаку можна додати два-три бутони гвоздики.
- Доводимо до кипіння. Я, як правило, кип'ячу хвилин п'ять. Так, мені здається розсіл, виходить більш насиченим. Спеції розкривають свій смак і аромат. Потім ставимо його остигати.
- Рибу попередньо потрібно розморозити. Звичайно, пощастило тим, хто живе біля океану і може купити свіжий оселедець. Рибу рекомендують розморожувати повільно. Тому розморожуємо її в холодильнику на нижній полиці. Після відтавання, промиваємо рибу. Ретельно її оглядаємо і принюхуємося. Так, так. Якщо відчуваєте неприємний запах, то продукт явно зіпсований.
- Укладаємо рибу в підходящу ємність. Я буду її солити в пластиковому контейнері з кришкою. Можна використовувати скляну тару, наприклад банку. Заливаємо оселедець остиглим розсолом. Закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Через дві доби дістаємо.
- Відрізаємо голову, дістаємо нутрощі. Прибираємо кістки і знімаємо шкіру. Нарізаємо філе оселедця невеликими шматочками, додаємо трохи рослинного масла, цибулі, зелені. Це вже на ваш смак. Смачного.
Як приготувати канапе "Грибна галявина", можна дізнатися тут.