Грог готується з міцних алкогольних напоїв (коньяк, ром), розбавлених гарячою водою або міцним чаєм, та є найпопулярнішим напоєм у Великобританії.
Грог – напій дуже корисний, хоча вживати його потрібно в міру, тому що в ньому міститься велика кількість алкоголю. Грог має зігріваючий, антисептичний та загальнозміцнюючий ефект. Його добре вживати при переохолодженні, обмороженні, занепаді сил, також він може запобігти починається застуду або грип.
Класичний рецепт грога
Ви можете знайти різні рецепти приготування грога, але класичний рецепт виглядає так.
- Розчиніть цукор в гарячому, але не киплячому, чаї, а потім влийте в нього ром або коньяк в пропорції 3:1 (3 частини чаю - 1 частина коньяку), додайте скибочку лимона. Якщо влити чай в коньяк, з нього випаруються ароматичні та ефірні речовини.
- У грог добре додати спеції і прянощі: гвоздику, корицю, тертий мускатний горіх, ваніль або чорний перець, але головне — не переборщити.
Подають грог у порцелянових або глиняних гуртках, а також в спеціальних скляних склянках для гарячих напоїв і п'ють маленькими ковточками.
Добре підходить до грогу солодка випічка, оладки або млинці, а також сухофрукти і цукерки, але частіше напій вживається самостійно.