Найкорисніші продукти харчування - не обов'язково дорогі. Так, в раціоні людини повинен бути присутнім цибуля, капуста, морква, буряк і яйця.
Про це розповіла дієтолог зі Швеції Христина Андерссон, передає Час Пік.
Один з найбільш корисних овочів-цибуля. Він містить велику кількість вітамінів і мікроелементів і має бактерицидну дію. Червона цибуля має в своєму складі антиоксиданти, що захищають клітини людини від старіння.
Дієтолог розповіла також і про користь капусти, яка володіє речовинами, що складаються з сірки - важливого мікроелемента, який захищає організм людини від розвитку раку.
Рослинні джерела мікроелементів і мінералів - морква, буряк і пастернак.
Корисні також овес і квасоля, які регулюють рівень цукру в крові і постачають організм білками.
Слід також відзначити користь яєць, в складі яких є вкрай корисні жири і антиоксиданти.
Нагадаємо, медики назвали шкідливі для організму продукти, які "вбивають" імунітет. Головними ворогами здоров'я є цукор і трансжири. До них відноситься смажена їжа, маргарин, напівфабрикати та інші продукти.