Сам по собі чай не володіє ніяким властивостями, які б сильно шкодили організму. Однак в деяких випадках напій може перетворюватися в справжню отруту.
Медики вважають, що плівка з небезпечних речовин утворюється на чаї вже через 15 хвилин після заварювання, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Після цього вживати напій не рекомендується, оскільки в ньому починається процес бродіння і зростає кількість мікотоксинів, які виробляють цвілеві гриби.
Окислювальні процеси починають відбуватися ще швидше, якщо в чай додати цукор.
Напій, який простояв ніч, пити взагалі не можна - чай слід вилити. Адже його вживання може порушити роботу шлунково-кишкового тракту та завдати нищівного удару по печінці. А при частому вживанні вчорашнього чаю постраждати може і серце.
Справитися з токсинами та шкідливими грибками не допоможе навіть повторне кип'ятіння.
Медики радять пити тільки свіжозаварений чай, який був приготований за всіма правилами.
Читайте також: Медики назвали хвороби, до яких схильні люди, народжені восени