![](https://vchaspik-rozrobka.pp.ua/sites/default/files/styles/full_image/public/images/u12943/2020/09/121222_0.jpg?itok=IqV6zAJO)
Американські досліджували з'ясували, що в деяких фруктах і овочах міститься дуже велика кількість хімікатів, щоб вони могли принести хоч якусь користь організму.
У багатьох овочах і фруктах, які вирощуються не на своїй грядці і без добрив, концентрація гербіцидів і пестицидів просто позамежна, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
До переліку найбільш небезпечних овочів, які здатні накопичувати хімікати, увійшли ті, які доступні для кожного споживача. Рейтинг "небезпеки" виглядає наступним чином.
- Яблука. При обробці дерев, хімікати потрапляють під шкірку плодів і можуть зберігатися тривалий час. Експерти радять не тільки мити, але і очищати магазинні яблука.
- Солодкий болгарський перець. Щоб виростити гарний перець, який було б простіше продати, кущі буквально поливають хімікатами.
- Персики. Краще віддавати перевагу консервованим персикам, вважають експерти.
- Полуниця. Для вирощування великої і красивої полуниці часто використовуються пестициди, тому краще купувати домашню, якщо це можливо.
- Виноград. У складі винограду можна знайти до 15 небезпечних для людського здоров'я речовин.
Дослідники радять по можливості вживати фрукти і овочі, вирощені без застосування хімікатів.
Читайте також: Рятівний імбир: з'ясувалося, що у продукту є протипоказання