Високий вміст цукру і трансжирів може стати дуже небезпечним для здоров'я. Крім того, негативно влият на організм підсилювачі смаку, ароматизатори та барвники.
Про це розповіла лікар-дієтолог, дерматокосметолог Ірина Лизун, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
"Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов'язує імунні реакції організму. Трансжири з'являються, коли страви смажать на одному маслі кілька разів. Трансжири багато в напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію", - пояснила дієтолог.
Також Лизун вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори та барвники.
"Зміст барвника в продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось з барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно", - заявила Лизун.
Вона також зазначила, що небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування.
"Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина і огірки - автоматом назріває дефіцит. Те ж саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь дефіцит буде критичним для імунітету", - додала лікар.
Читайте також: На місця пожеж в Луганській і Харківській області вилетить урядова команда