vchaspik-global-message
==========================
MESSAGES OFF
==========================
17:16, 18.01.2024

У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Шукаєте рецепт простої, швидкої в приготуванні, але дуже ситної страви? Тоді на допомогу прийде омлет. Не простий омлет, а такий, яким його традиційно готували у східних регіонах України. Йдеться про пряженю, яка має свій "таємний" інгредієнт.

Як правильно приготувати пряженю (омлет) у традиціях Луганщини - розповість Час Пік.

Що відомо про страву?

Згідно з ]]>гастрономічною картою України]]> від шеф-кухаря Євгена Клопотенка, пряженя є традиційною для трьох регіонів - Луганської, Донецької та Харківської областей. Страву також називають слобідською пряженею. Існує і гуцульська пряженя, але готується вона по-іншому - з додаванням сметани, кукурудзяного борошна та, зазвичай, на салі. У слобідській пряжені "секретний" інгредієнт - звичайне борошно. Ще страва відрізняється тим, що до неї додають ковбаски. Через це вона виходить дуже ситною. ]]>Традиційні страви Луганщини]]> загалом відрізняються ситністю, що пояснюється високою промисловістю регіону. Людям, які важко працювали фізично, потрібно було швидко відновлювати енергію. Крім того, страва є бюджетною - для приготування не потрібно купувати велику кількість дорогих продуктів.

Як приготувати пряженю (омлет)?

Щоб приготувати страву, знадобиться всього 5 інгредієнтів:

  1. яйця курячі - 4 штуки,
  2. молоко 2,5% - 100 грам,
  3. борошно пшеничне - 40 грам,
  4. олія соняшникова - 15 г,
  5. ковбаски - за бажанням.

За смаком додають сіль та чорний мелений перець. Якщо ви хочете приготувати бюджетний варіант - можна виключити ковбаски. Вийде все одно смачно та поживно.

Усі інгредієнти необхідно змішати та вилити на сковороду тонким шаром (близько 1 см). Бажано, щоб сковорода була з товстим дном та антипригарним покриттям. Також омлетну масу можна запікати в духовці до появи рум'яної скоринки.

Як подавати страву?

Щоб пряженя виглядала на обідньому столі як у ресторані, можна порізати її на порційні шматочки квадратної або трикутної форми і викласти на тарілки. Для більшої апетитності викладену на тарілки страву поливають олією чи сметаною. Пряженя підійде як самостійна страва, так і як ситний та смачний гарнір.

Читайте також: ]]>У ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного заберуть виплати? Хто вже не отримає 2000 гривень та чи можуть їх повернути у майбутньому]]>