Луганська область не така багата на традиційні страви, проте є унікальні та відомі рецепти. Наприклад, м'ясний рулет по-луганськи, який вважається для регіону автентичним. Ця дуже ситна страва добре підійде як до Нового року, так і для звичайного дня, а головне - дозволить відчути смак дому.
Як приготувати м'ясний рулет по-луганськи - розповість Час Пік.
Страва при вмілому приготуванні перетворюється на справжній витвір мистецтва. Через оригінальну начинку у вигляді цілої великої моркви, загорнутої в омлет, у розрізаному вигляді рулет виглядає дуже незвичайно. Перевага рулета по-луганськи в тому, що він дуже ситний і справді дозволяє надовго забути про голод.
Які продукти знадобляться?
Для того, щоб втілити рецепт м'ясного рулета по-луганськи, необхідно підготувати:
- 200 грам яловичини,
- 500 грам свинини,
- 2 великі моркви,
- 2 курячі яйця,
- 5 столових ложок молока,
- 1 столову ложку вершкового масла,
- 1 цибулю,
- 1 столову ложку крохмалю,
- сіль та перець - за смаком.
Покроковий рецепт з фото
Крок 1. Насамперед, слід відварити моркву, оскільки цей процес не швидкий. Варити моркву потрібно до м'якості, потім дати охолонути та очистити.
Крок 2. Далі готується омлет, який стане одним з елементів начинки м'ясного рулету. Збийте яйця з молоком, посоліть, поперчіть. Отриману суміш необхідно вилити на розігріту з вершковим маслом сковорідку. Через 6-7 хвилин омлет буде готовим.
Крок 3. Сире м'ясо наріжте шматочками та пропустіть через м'ясорубку, як і цибулину. Фарш потрібно змішати з крохмалем, сіллю та перцем. Також можна додати пару столових ложок води, залежно від консистенції.
Крок 4. Тепер всі інгредієнти готові, і можна приступити до формування рулету. Для цього викладіть фарш на шматок полотна, злегка розкотіть, щоб він ліг рівним шаром. На фарш поміщають омлет та варену моркву, далі - щільно його загортають. Щоб рулет не розпався, тканину, в яку він загорнутий, краще обмотати мотузкою.
Крок 5. Коли рулет сформований, покладіть його у киплячу воду. Варити потрібно хвилин 25-30 на невеликому вогні. Потім рулет слід вийняти з каструлі, видалити тканину та дати охолонути. Подають рулет охолодженим у нарізаному вигляді. Щоб страва виглядала ще більш апетитною, можна прикрасити її зеленню.
Пропонуємо до перегляду:
"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки".
Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.
Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут .
Дивіться також:
Читайте також: А ви таке їли? Які страви вважають для Луганщини традиційними