![](https://vchaspik-rozrobka.pp.ua/sites/default/files/styles/full_image/public/images/u12946/2023/09/screenshot_11_1.jpg?itok=6zU_1sfh)
Сік — один з улюблених безалкогольних напоїв українців. Прохолодний сік з кислинкою або солодкий насичений нектар добре тамує спрагу, надасть енергії та замінить десерт. Соки люблять діти, які з задоволенням п’ють смакоту через трубочку. Вітамінний напій добре насичує, легко засвоюється, поповнюючи запаси організму корисними нутрієнтами.
Особливий попит мають соки Галіція, які в широкому асортименті представлені на сайті інтернет-супермаркету Новус (а купити їх можна з доставленням по Києву та передмістю). Український бренд довів, що категорія «натуральний сік» реально існує. Galicia використовує технологію прямого віджиму, не додаючи консервантів, води чи цукру. Сировиною для соків цього бренду слугують свіжі ягоди та фрукти.
Технологія виготовлення натуральних соків
Поживні вітамінні напої виготовляють методом віджиму дозрілих плодів. На підприємстві встановлено спеціальне обладнання: барабани та преси. Мононапої готують на основі одного виду фруктів чи овочів. Змішані чи купажовані мають у складі кілька плодів. Соки можуть бути з м'якушем, що виглядають як гомогенізована маса. Або без м’якоті — прозорі та освітлені.
Galicia має у своєму асортименті натуральні соки з такої сировини:
- яблука;
- груші;
- чорна смородина;
- вишня;
- малина;
- чорниці;
- гарбуз;
- виноград.
Також виробляють овочеві та фруктово-овочеві напої: томатний, яблучно-морквяний. Прихильникам екзотичних смаків сподобаються мікси з манго, ананасом, бананом, мандарином, апельсином.
Соки видавлюють з дозрілих плодів, що зберігаються у відповідних умовах та не мають дефектів. Для збереження, тобто консервації, соки прямого віджиму проходять пастеризацію — нагрівання до невисокої температури. Зазвичай натуральні напої виготовляють з сировини свого регіону.
Особливості вживання соків
Рідкій вітамінний продукт має визначений вплив на організм людини. Напої з рослинної сировини мають такі властивості:
- насичують організм вітамінами, мікроелементами;
- сприяють очищенню від токсинів;
- зміцнюють імунітет;
- активують процес травлення.
Але треба дотримуватися правил вживання продукту. Фреші, які часто готують в домашніх умовах, потрібно випити протягом пів години після приготування. Краще вживати свіжовичавлений напій окремо від приймання їжі, щоби не спровокувати бродіння.
Більшість соків краще розбавляти чистою водою. Так можна знизити процент натуральної фруктози, та й спрагу ненасичений напій тамує краще. Деякі соки: буряковий, сливовий, потрібно вживати з обережністю, в дуже маленькій кількості та разом із водою.
Натуральні соки здатні наситити організм вітамінами, надати енергії та принести смакове задоволення.