Є думка, що картопля – висококалорійний продукт. Але, якщо готувати її без солі, спецій і жиру, то збільшити вагу від її вживання буде дуже проблематично, а ось схуднути – цілком реально.
Картопляна дієта сприяє зниженню ваги, поліпшенню роботи серцево-судинної системи, нормалізації рівня артеріального тиску завдяки великому вмісту в картоплі калію (особливо – в печеному). Крім цього, вживання картоплі сприятливо позначається на стані нервової системи, підвищується загальний тонус організму nf поліпшується самопочуття.
Важливо знати, що в картоплі, який довго зберігається, накопичується отрута соланін. Тому, починаючи з листопада, обрізайте шкірку товстішt – соланін утворюється саме під нею. Так само шкідливий для здоров'я картопля з зеленими боками.
Дотримуватися картопляної дієти найкраще в кінці літа і восени: в цю пору року в ньому міститься найбільша кількість корисних речовин, що сприяють схудненню.
Основні принципи дієти
- За день потрібно вживати не більше 1 кг картоплі, приготованого самими різними способами.
- Весь картопля потрібно їсти без солі.
- Необхідно пити не менше 2 л рідини в день. Крім чистої мінеральної води без газу можна пити зелений чай або трав'яні настої.
- Для максимального ефекту дієту добре поєднувати з помірними фізичними навантаженнями.
- Картопляна дієта не є монодієтою, так як в неї, крім картоплі, входять і інші продукти.
Жорсткий варіант картопляної дієти на 4 дні
За цей час можна втратити до 3 кг зайвої ваги.
- Сніданок: склянка знежиреного молока.
- Обід: 250 г картопляного пюре на воді без солі.
- Вечеря: салат з яйця, 200 г відвареної картоплі і зелені, заправлений рослинним маслом.
Більш м'який варіант картопляної дієти на 5-7 днів
У день можна з'їдати 1 кг відвареної картоплі в мундирі (а краще печеного) за 5-6 прийомів, додаючи до кожної трапези як гарнір зелень з рослинним маслом і ще такі продукти:
- 1-й день: 100 г нежирного сиру.
- 2-й день: 200 г тушкованих овочів.
- 3-й день: 1 варене яйце.
- 4-й день: 100 г відвареної яловичини.
- 5-й день: 2 відварених яйця.
Також протягом дня можна з'їсти один шматочок житнього хліба.