vchaspik-global-message
==========================
MESSAGES OFF
==========================
19:58, 28.09.2023

Тонкощі подачі суші

Коли тобі подобається смак якоїсь страви, ти намагаєшся якомога більше дізнатися про неї все. Так і з суші. Вони стали улюбленими по всьому світу. Але більшість людей знає про них тільки те, що вони готуються з рису, водорості норі та начинки з риби чи морепродуктів. І ще, що їдять їх спеціальними паличками. Коли ви замовили суші сет у Львові, то вам вже подають готове сервірування до страви. Але було б непогано і самому навчитися, як сервірувати стіл для суші, та що найкраще подавати до цієї страви.

Традиційні правила японців: як і з чим вони подають суші?

Ось основний перелік продуктів і страв, які подаються до суші.

  • Салат. Зазвичай японці готують салати прості, монокомпонентні, без всяких там жирних соусів. Це може бути салат із водоростей, або огірка з кунжутом. Приправляють свої салати японці соєвим соусом, лимонним соком.
  • Соус. Це основний інгредієнт для подачі суші - ролів. Соєвий соус є базовим соусом і основною приправою для ролів. Подають його в окремій посудині, яка називається сеюзару. По традиції, японці наливають його небагато. Адже суші не треба купати у соусі, а тільки мокнути саме тою стороною, де риба. Рідше подають горіховий соус. Його роблять з арахісу, кунжутного масла та лимону.
  • Васабі. Така спеція є обов'язковим атрибутом подачі суші на стіл. Являє з себе хрін, який відмінно гармонує з рибою та морепродуктами.
  • Маринований імбир. Незамінний компонент сервірування для суші. Приймати його потрібно по скибці на початку, перед вживанням страви. А також між прийманням окремих видів суші. Основна задача імбиру - це перебиття смаку попередньої страви перед наступною.
  • Місо - суп. У японців прийнято на початку трапези подавати тарілку гарячого місо - супу. Це бульйон в якому розчиняють місо пасту, яка складається з соєвих бобів, рису та морської солі.
  • Темпура. Це легка закуска з овочів, які обсмажують в клярі.
  • Масло кунжуту. Виступає як смачне доповнення до основних страв і гарнірів. Сприяє поліпшенню травлення.

Тонкощі сервірування столу 
 

  • Японці приділяють увагу різним тонкостям, як, наприклад колір. І колір інтер'єру, і посуд, і все інше оздоблення повинні гармонійно поєднуватися один з одним.
  • Суші зазвичай подають на квадратному фарфоровому блюді.
  • Невеликі тарілки ставлять праворуч, зовсім маленькі - ліворуч.
  • Їдять японці паличками, на столі обов'язково повинна стояти підставка під палички - хашіокі.
  • Велике значення японці придають свічкам на столі. Вони повинні бути обов'язково червоного кольору.
  • У Японії не заведено використовувати паперові серветки. Тут надають перевагу тканинним серветкам, які фігурно складають на столі.
  • Кількість страв та приладів на столі повинна бути непарна - азійці дуже забобонні.

Це звичайно не всі секрети сервірування столу по японським традиціям. Але ніхто не забороняє вам внести щось своє та створити свій власний ритуал подачі суші. Головне, це мінімалізм та увага до кожної із деталей. А замовити суші завжди можна в NOA.

Теги: суші