
Чи знаєте Ви, наскільки важливо відповідально підходити до вибору якісних інгредієнтів для страви? Кожен з нас хоча б один раз куштував суші в Чернівцях та задумувався про те, щоб приготувати їх самостійно. Проте варто розуміти, що будь-яка маленька складова може зіпсувати смак в результаті. За нестачею часу, можна довірити професіоналам та замовити страву у Yoki – ресторан, в якому точно використовуються лише свіжі продукти.
Почнемо з авокадо – інгредієнта, який має особливу важливість в приготуванні суші та ролів. Найкращі плоди родом з Мексики, де урожай майже повністю вживається населенням. Лише невелика кількість експортується для інших країн. Відрізнити зріле авокадо можна за його м’якістю та ледь помітним горіховим ароматом. При ніжному стисканні поміж долонь воно повинно розкриватися. А м’якоть швидко темніє при контакті з повітрям, саме тому, після очищення авокадо, на нього обприскують сік лайма або лимона. Також варто обробляти авокадо безпосередньо перед вживанням.
Плоди авокадо мають одну велику кісточку та ростуть на деревах. Зазвичай вага одного авокадо складає приблизно 300 грамів, але є винятки – інколи досягає і до півтора кілограма. Авокадо містить багато вітамінів, мікроелементів, амінокислот та заліза, що робить його важливою складовою для харчування людей на дієті. Плід використовується як в солодких, так і у звичайних стравах – наприклад, ролах, салатах та безліч інших.
На що звертати увагу при виборі авокадо для ролів?
В магазинах зазвичай воно продається недозрілим з твердою м’якоттю, але для приготування варто обирати лише стиглі плоди. Якщо шкірка має світло-зелений колір, то плід недозрілий. Вона повинна бути темно-зеленою, або майже чорною – саме в такому випадку авокадо стигле. Стиглий фрукт потрібно брати лише в тому випадку, якщо Ви будете їх одразу вживати або обробляти для будь-якої страви, оскільки він не може довго зберігатися. Нестигле авокадо зберігається при кімнатній температурі – так воно швидше дозріває. В холодильнику недостиглі фрукти псуються.
Як правильно застосовувати фрукти?
Смак авокадо гармонійно поєднується зі свіжою рибою та вершковим сиром. Для ідеального ролу необхідно відповідально підійти до вибору плоду, його обробки та нарізання. Авокадо нарізається тонкими пластинками та одразу ж обприскується лимонним соком для запобігання потемнінню.
Для приготування ролів потрібно взяти шматочок норі та викласти зверху рис. Поверх нього покласти авокадо та огірок та згорнути в рол. Отриманий результат треба порізати на порції.
Крім ролів, за допомогою авокадо можна приготувати простий бутерброд, з яким впорається будь-хто. Беремо шматочок хліба, на нього кладемо авокадо, а зверху накриваємо слабосоленим лососем та насолоджуємося смаком.