vchaspik-global-message
20:57, 11.12.2023

Відчуйте себе вдома: як приготувати коронну страву Луганщини на Новий рік і не тільки

Луганська область не така багата на традиційні страви, проте є унікальні та відомі рецепти. Наприклад, м'ясний рулет по-луганськи, який вважається для регіону автентичним. Ця дуже ситна страва добре підійде як до Нового року, так і для звичайного дня, а головне - дозволить відчути смак дому.

Як приготувати м'ясний рулет по-луганськи - розповість Час Пік.

Страва при вмілому приготуванні перетворюється на справжній витвір мистецтва. Через оригінальну начинку у вигляді цілої великої моркви, загорнутої в омлет, у розрізаному вигляді рулет виглядає дуже незвичайно. Перевага рулета по-луганськи в тому, що він дуже ситний і справді дозволяє надовго забути про голод.

Які продукти знадобляться?

Для того, щоб втілити рецепт м'ясного рулета по-луганськи, необхідно підготувати:

  • 200 грам яловичини,
  • 500 грам свинини,
  • 2 великі моркви,
  • 2 курячі яйця,
  • 5 столових ложок молока,
  • 1 столову ложку вершкового масла,
  • 1 цибулю,
  • 1 столову ложку крохмалю,
  • сіль та перець - за смаком.

Покроковий рецепт з фото

Крок 1. Насамперед, слід відварити моркву, оскільки цей процес не швидкий. Варити моркву потрібно до м'якості, потім дати охолонути та очистити.

Крок 2. Далі готується омлет, який стане одним з елементів начинки м'ясного рулету. Збийте яйця з молоком, посоліть, поперчіть. Отриману суміш необхідно вилити на розігріту з вершковим маслом сковорідку. Через 6-7 хвилин омлет буде готовим.

Крок 3. Сире м'ясо наріжте шматочками та пропустіть через м'ясорубку, як і цибулину. Фарш потрібно змішати з крохмалем, сіллю та перцем. Також можна додати пару столових ложок води, залежно від консистенції.

Крок 4. Тепер всі інгредієнти готові, і можна приступити до формування рулету. Для цього викладіть фарш на шматок полотна, злегка розкотіть, щоб він ліг рівним шаром. На фарш поміщають омлет та варену моркву, далі - щільно його загортають. Щоб рулет не розпався, тканину, в яку він загорнутий, краще обмотати мотузкою.

Крок 5. Коли рулет сформований, покладіть його у киплячу воду. Варити потрібно хвилин 25-30 на невеликому вогні. Потім рулет слід вийняти з каструлі, видалити тканину та дати охолонути. Подають рулет охолодженим у нарізаному вигляді. Щоб страва виглядала ще більш апетитною, можна прикрасити її зеленню.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки".
Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна ]]>почитати тут]]>.

Дивіться також:

Читайте також: ]]>А ви таке їли? Які страви вважають для Луганщини традиційними]]>