Часте вживання ковбас та сосисок може спровокувати серйозні захворювання. Навіть двох сосисок в тиждень буде достатньо для того, щоб виникли проблеми з серцево-судинною системою.
Про це заявила міжнародна група вчених під керівництвом експертів університету Макмастера і Hamilton Health Sciences (Канада), передає Час Пік.
В ході дослідження був вивчений раціон, а також стан здоров'я, більше 134 тисяч людей з різних континентів, включаючи такі країни як Китай, Швеція, Аргентина, Бразилія.
З'ясувалося, що у тих, хто вживає більше 150 грамів ковбасних виробів на тиждень, ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 46% вище ніж у тих, хто відмовляється від подібної їжі. Більш того, у першої категорії на 51% вище ризик передчасної смерті.
Експерти відзначають, що виною всьому численні харчові добавки, які має перероблене м'ясо. При цьому вживання 150 грам в тиждень звичайного м'яса не завдасть організму ніякої шкоди.
За даними ЗМІ, ще в 2015 році ВООЗ оголосила, що вживання "канцерогенного для людини" переробленого м'яса може призвести до раку кишечника.
Аналогічна позиція висловлюється і співробітниками Американського товариства харчування. Їх дослідження показало, що регулярне вживання переробленого м'яса (ковбаса, сосиски, шинка, в'ялений бекон, салямі, солонина тощо) дійсно можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю.
Читайте також:
Медики розповіли, кому категорично не можна пити каву
Людина в процесі еволюції може стати отруйною, - дослідження