vchaspik-global-message

Повідомлення про стан

  • user_login_block
    • ... (Array, 18 elements)
    • Krumo version 0.2.1a
      | http://krumo.sourceforge.net
      Called from /home/vchaspik/public_html/sites/all/modules/_custom/sy_select_tags/sy_select_tags.module, line 9  
11:51, 07.10.2021

Рецепт шаурми з куркою в лаваші

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Шаурма - дуже смачна страва, а в домашніх умовах ще й корисна. Овочі, м'ясо, лаваш – всі продукти відмінно доповнюють один одного і не шкодять фігурі. Це прекрасний варіант для ситного перекусу. Пропонуємо простий і швидкий рецепт смачної шаурми.

Читайте також: ]]>Сальтисон з курки в домашніх умовах]]>

Інгредієнти:

  • куряче філе - 250 г
  • огірки - 1 шт.
  • помідори - 1 шт.
  • капуста - 150 г
  • майонез - 50 г
  • кетчуп - 50 г
  • тонкий лаваш - 100 г
  • рослинна олія - 20 г
  • солити на смак
  • сухі спеції - на смак

Спосіб приготування:

  • Добре помийте овочі - огірок і помідор. Капусту можна додати як звичайну білу, так і пекінську. Пекінська краще, тому що вона м'якша сама по собі. Для соусу змішайте майонез і кетчуп в невеликій мисці. Добре перемішайте до однорідної маси.
  • Куряче філе відварити, нарізати тонкою соломкою й обсмажити на розпеченій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Додайте сіль і спеції на смак. Для приправи використовуйте мелений перець, паприку і сушений базилік.
  • Капусту дрібно нарізати. Якщо використовуєте білокачанну капусту, трохи помніть її руками, щоб вона стала трохи м'якше.
  • Огірок і помідор нарізати тонкою соломкою.
  • Покласти на стіл шматок лаваша і змастити його соусом або кетчупом та майонезом. Краї лаваша змащувати не потрібно. Додаємо нарізану капусту.
  • Додайте смажене м'ясо, огірки та помідори.
  • Згорніть лаваш з боків, а потім закрутіть. Трохи натисніть, щоб шаурма стала щільнішою.
  • Готову шаурму обсмажте на сухій пательні або грилі з двох сторін.

Навіщо смажити шаурму? При смаженні лист лаваша трохи підсихає, і зовні утворюється дуже апетитна хрустка скоринка, а всередині чекає соковита начинка.

Ситна і смачна страва готова!

Читайте також: ]]>Картопляно-сирні оладки з грибним соусом]]>

Поради:

Щоб шаурма була більш дієтичною, можна використовувати відварну курячу грудку, а майонез замінити сметаною або несолодким йогуртом. Ви також можете варіювати начинку шаурми на свій смак. Можна додати в неї моркву по-корейськи, гриби, сир тощо.

Шаурму також можна приготувати з птиці, баранини або яловичини.