vchaspik-global-message
14:05, 21.12.2020

Салат з язиком: смачні рецепти

Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Свинячий або яловичий язик необхідно не тільки правильно вибрати, але і приготувати, щоб він залишався м'яким і ніжним. Є кілька хитрощів рецептів салату з язиком, які стануть в нагоду будь-якому кулінару.

Рецепти салатів

Свинячий або яловичий язик вважається делікатесом через ніжного м'яса, високого вмісту вітамінів і мінералів. Він багатий залізом, тому корисний при анемії, вагітності та в післяопераційний період. Крім того, будь-який салат з приготованим язиком дуже ефектно буде виглядати на святковому столі.

Читайте також: ]]>Легкий і ситний салат «Оленка» з шинкою]]>

Язик для салатів відварюють у великій каструлі, попередньо замочуючи в холодній воді на кілька годин, а потім ретельно промивають.

Запам'ятайте кілька корисних парад, які знадобляться при приготуванні страв з язиком:

  • для ніжності та м'якості його можна перед приготуванням замочити;
  • варити потрібно на середньому вогні, обов'язково знімаючи піну;
  • язик відмінно поєднується з чебрецем, базиліком, прованськими та італійськими травами;
  • гарнірами можуть бути пекінська капуста, помідори, смажені гриби, сир;
  • заправками для салатів можуть бути класичний майонез, нежирні вершки з часником, йогурт зі спеціями, оливкова олія, суміш винного оцту та оливкової олії;
  • блюдо можна подавати теплим, гарячим або холодним.

Язик з грибами

Інгредієнти:

  • язик свинячий або яловичий відварний - 200 г;
  • гриби - 200 г;
  • мариновані огірки - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • перепелині яйця - 5 шт.;
  • помідори черрі - 5 шт.;
  • майонез;
  • маслинове масло;
  • лимонний сік - 10 мл;
  • гірчиця-чайна ложка.

Спосіб приготування:

  • Язик відварити і нарізати кубиками. Гриби нарізати тонкими скибочками і обсмажити на оливковій олії.
  • М'ясо нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, а огірки - кільцями.
  • Зробіть соус з майонезу, масла, лимонного соку і гірчиці.
  • Змішати всі інгредієнти, приправити сіллю і перцем.

Читайте також: ]]>Салат "Мурашник" з куркою і картопляною соломкою]]>

Язик з огірками

Інгредієнти:

  • язик - 1 шт.;
  • свіжий огірок - 2 шт.;
  • маринований огірок - 3 шт.;
  • французька гірчиця - 2 чайні ложки;
  • майонез;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Відварити м'ясо в бульйоні з цибулею, морквою, петрушкою 2 години. За чверть години до закінчення варіння приправити сіллю і перцем. Очистити, нарізати соломкою.
  • Огірки нарізати, змішати з м'ясом, заправити сумішшю майонезу і гірчиці.
  • Подавати з подрібненим базиліком, кропом, петрушкою або кінзою.

Язик з квасолею

Інгредієнти:

  • язик – 1 шт.;
  • шинка - 150 г;
  • гриби - 175 г;
  • твердий сир;
  • консервована червона квасоля - 100 грам;
  • яйце - 2 шт.;
  • маринований огірок - 2 шт.;
  • майонез - 30 мл;
  • часник - 2 зубчики.

Спосіб приготування:

  • Готуємо м'ясо, гриби, яйця в різній тарі. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками.
  • Вимішуємо в салатнику, приправляємо товченим часником, перцем, сіллю і майонезом.
  • Натерти сир і посипати зверху. Потім додайте квасолю.
  • Подавати з оливками та листям салату.