![](https://vchaspik-rozrobka.pp.ua/sites/default/files/styles/full_image/public/images/u12952/2021/03/dbab5cd7d94b8bf536a4c629cdc2e89b-quality_75Xresize_crop_1Xallow_enlarge_0Xw_740Xh_400_0.jpg?itok=mTNMiFRK)
Найближчим часом в Україні всі вироби зі свинини і яловичини, в тому числі ковбаси і сало, подорожчають в середньому на 10%.
Такий прогноз зробив виконавчий директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко В ефірі каналу "Україна 24", передає Час Пік.
"Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси і сало, подорожчають в середньому на 10%", - сказав експерт.
За його словами, якщо до сьогодні в супермаркеті кілограм свинячого стегна коштує 90 гривень, то незабаром вартість найдешевшої свинини може перевищити 100 грн за 1 кг.
"Залежить від того, де хто купуватиме - ціна на м'ясо свиней може зрости і до 150 грн за 1 кг", - додав Бабенко.
Нагадаємо, вже з 1 травня в Україні будуть встановлені нові ціни на газ. Всі постачальники газу повинні запропонувати споживачам свій річний тариф на блакитне паливо.