vchaspik-global-message
09:17, 09.11.2024

Інакше каша буде несмачна: як правильно варити гречку - важливі секрети

Зварити смачну гречку - це не так просто. Багато господинь припускаються помилок, через що каша виходить не такою, як хотілося б.

Час Пік розповість про прості секрети, які допоможуть повною мірою розкрити смак гречки.

Як правильно варити гречку?

Для того, щоб каша вийшла як у найкращих ресторанах, дотримуйтесь рекомендацій:

  • не викладайте гречку на тарілку відразу після приготування - вона повинна постояти на плиті під закритою кришкою;
  • крупу потрібно залишати трохи недовареною - з моменту закипання має відбутися 12 хвилин, а далі гречку варто залишити "настоятися" на плиті;
  • кришку прибирати не можна, із закритою кришкою гречка повинна простояти на плиті близько 15 хвилин;
  • ідеально кількість води для варіння гречки - 1:2 (на 1 частину гречки 2 частини води), інакше каша пригорить;
  • після того, як ви засипали кашу в каструлю, її не можна перемішувати.

Крім того, радять не додавати в гречку цукор, якщо ви хочете, щоб вона була солодкою. Інакше каша втратить корисні властивості. Замість цукру краще додати вершкове масло, спеції.

Читайте також: ]]>У NASA показали, як виглядає Юпітер: приголомшливі фото]]>