На Новий рік прийнято готувати багато страв, частина яких, зазвичай, залишається на наступний день і навіть довше. Однак експерти вважають, що деякі страви не можна вживати в їжу вже через кілька годин.
Скільки можна зберігати новорічні салати та інші смаколики - розповість Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Скільки зберігається "Олів'є"?
Мікробіолог і бактеріолог Оксана Вольська в ефірі "ObozTV" розповіла, що найбільшу небезпеку становлять салати, до складу яких входить майонез та сметана, а також солодощі з великим вмістом яєць та крему.
Наприклад, головний новорічний салат - "Олів'є" - зберігається в холодильнику всього 4 години. Якщо його не заправляти і не додавати солоні огірки - до 40 годин.
Щоб убезпечити себе від отруєнь, овочі та продукти, які містять білки, необхідно зберігати нарізаними в окремих лотках. Змішувати для салатів їх найкраще перед подачею.
Скільки можна зберігати інші новорічні страви?
- Салат "Шуба" - 24 години (включаючи час просочення).
- Крабовий салат - 24 години (заправлений) та 48 годин (незаправлений).
- Фаршировані яйця - 2-3 доби.
"Рекордсменом" зі зберігання є холодець. Він придатний до вживання протягом 3-4 днів.
Читайте також: Що покласти в гаманець 1 січня, щоб весь рік в ньому водилися гроші