У мережі цей рецепт також можна знайти під назвою «Перці п'ємонтезе», хоча насправді це одне і теж блюдо.
Трохи історії
Назва безпосередньо відносить нас до регіональної італійської кухні. Така кухня для Італії – взагалі досить характерне явище. Залежно від того, в якій частині країни ви знаходитесь, будуть змінюватися і основні продукти, що вживаються в їжу, і традиційні страви, які вам подадуть. Багатьом з них присвоюються імена регіону або міста, де вони були винайдені. Наприклад, знамените на весь світ «Песто по-генуезькі» або «Різотто по-Міланські» (яке відрізняється обов'язковою наявністю шафрану).
А ось П'ємонт – регіон на північному заході Італії-знаменитий своїм виноградом, зокрема вином Барбареско, білими трюфелями, а також «Панна-коттою» і «Перцями по-п'ємонтськи».
І поки ще є в продажу свіжий солодкий перець, спробуйте приготувати цю страву італійської кухні.
Приготування
- Перці розріжте уздовж на 2 частини і очистіть від насіння.
- Помідори наріжте четвертинками, часник подрібніть, оливки розріжте на 2 частини. З'єднайте ці інгредієнти, посоліть, додайте оливкової олії, обережно перемішайте.
- Половинки перців викладіть у форму, покриту папером для випічки, начините отриманою сумішшю, налийте в кожен по 1 ст.л. оливкової олії і запікайте 30-40 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
- Потім дістаньте, перекладіть на тарілку, а коли вони охолонуть, подавайте.