Цвітна капуста містить велику кількість речовин, що володіють протизапальними, антиканцерогенними властивостями, захищає від захворювань серцево-судинної системи, покращує роботу мозку і навіть запобігає набір зайвої ваги.
Страви з запеченою цвітною капустою з сиром, приготовані за нижчезазначеними рецептами, не тільки прості в приготуванні, але і корисні, і дуже смачні.
Читайте також: Цвітна капуста в паніровці з часниковим соусом
Спосіб приготування №1:
- Розділити кольорову капусту на суцвіття.
- Воду закип'ятити, посолити, бланшувати кольорову капусту в киплячій воді 10 хвилин. Відкинути на друшляк, процідити й остудити.
- Приготувати паніровку: змішайте тертий сир, панірувальні сухарі, перець і мелений часник.
- Збити яйця з дрібкою солі та 2 столовими ложками води.
- Вистеліть деко пергаментним папером, змастіть папір маслом.
- Умочіть суцвіття цвітної капусти в збите яйце, потім в панірувальні сухарі та викладіть на деко.
- Випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200° С.
Спосіб приготування №2:
- Очистить кольорову капусту і наріжте її на більш дрібні шматочки.
- Яйця розбийте в миску, додайте 3 столові ложки вершків з гіркою, топлене масло, приправте спеціями та ретельно перемішайте.
- Промиту і сушену зелень дрібно наріжте, додайте в соус і перемішайте.
- Помістіть суцвіття цвітної капусти в жаростійку форму, посипте зверху невеликою кількістю сиру (приблизно 1/3), залийте зверху соусом і посипте зверху сиром, що залишився.
- Готову кольорову капусту викладіть в розігріту до 180° C духовку і запікайте близько 35 хвилин, щоб верх підрум'янився.
Читайте також: Крем-суп з цвітної капусти
Спосіб приготування №3:
- Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій підсоленій воді 5-8 хвилин.
- Готуємо заливку: збиваємо віночком 4 яйця, 1 стакан молока, додаємо сіль, перець і сухі трави.
- У форму, змащену маслом, викладаємо капусту, попередньо відцідивши її від рідини, заливаємо її приготовленої заливкою. Зверху викладаємо нарізані кружечками помідори та посипаємо натертим на велику тертку сиром.
- Відправляємо в духовку на температуру 190 градусів на 30 хвилин.
Приємного апетиту!