vchaspik-global-message

Консервуємо огірки на зиму: покрокові рецепти

огурцы на зиму
Калорійність, кКал:
(на 100 г страви)
0
Час приготування:

Сезон консервації в самому розпалі. Одним з методів збереження продуктів на довгий час є маринування – традиція, стара як світ. Існує безліч рецептів засолювання огірків, деякі з них ви знайдете в даній статті.

Соління огірків з гірчицею

Для соління огірків об'ємом 2 літри вам знадобиться:

  • 1 кілограм огірків;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 літр води;
  • 2,5 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка сухої гірчиці;
  • листя чорної смородини, хрін, кріп – парасольки

Спосіб приготування:

  1. Перед засолюванням вимиті огірки вимочуємо в холодній воді півдня.
  2. Скляні банки стерилізуємо. На дно банки укладаємо листя чорної смородини, парасольки кропу, листя хрону, часник.
  3. Огірки виймаємо з води і укладаємо в банку (їх можна розрізати кільцями).
  4. Для приготування розсолу необхідно 2,5 столові ложки солі розчинити в одному літрі води.
  5. Банку з огірками повністю заливаємо готовим розсолом і залишаємо на 4 дні. За цей час піну необхідно видалити з поверхні банки. Через 4 дні розсіл виливаємо в каструлю, додаємо гірчицю і доводимо до кипіння.
  6. Заливаємо розсолом огірки і банку закочує.

Читайте також: ]]>Консервація огірків з кетчупом «Чилі»]]>

Мариновані огірки з зеленню: покроковий рецепт

Інгредієнти на 1 трилітрову банку:

  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • 3 кг огірків;
  • листя вишні та смородини;
  • зубчик часнику;
  • листя хрону;
  • невелика кількість кропу і селери;
  • 2 лаврового листя;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1,5 столові ложки оцту;
  • 2 перцю горошок.

Спосіб приготування:

  1. Огірки замочуємо в прохолодній воді не менше 3 годин. Краще, якщо овочі будуть замочені на півдня.
  2. На дно стерилізованої банки укладаємо листя вишні і смородини, часник, лавровий лист, кріп, селера, перець і листя хрону.
  3. Потім укладаємо щільно огірки.
  4. Овочі заливаємо на 10 хвилин кип'яченою водою. Потім рідину виливаємо назад в каструлю, знову доводимо до кипіння і заливаємо банку з огірками.
  5. Після цього рідину знову зливаємо, в ній розчиняються сіль і цукор, все активно перемішуємо і доводимо до кипіння.
  6. Оцет наливаємо в гарячий розсіл і перемішуємо.
  7. Маринад наливаємо в банку з огірками і закочує.

Мариновані огірки з овочами

Інгредієнти на 5 півлітрових банок:

  • 1 кг середніх огірків;
  • 1 кг цукіні;
  • цибуля;
  • ложка гірчичного порошку;
  • 1,5 склянки цукрового піску;
  • пучок кропу;
  • 2 ложки солі;
  • стакан 9% оцту;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 4 склянки води;
  • 5 лаврового листя.

Спосіб приготування:

  1. Цукіні миємо, очищаємо від шкірки. Якщо вони великі, то насіння краще видалити.
  2. Нарізаємо цукіні смужками, огірки – кружечками, цибулину – кільцями.
  3. На дно банки укладаємо цибульне кільце, зубчик часнику, нарізані овочі.
  4. Додаємо гірчицю, лавровий лист, горошок.
  5. Сіль і цукор розчиняємо у воді, що кипить. Перед вимиканням додаємо оцет і все перемішуємо.
  6. Заливаємо банки розсолом і стерилізуємо протягом 5 хвилин.

Читайте також: ]]>Огірки як бочкові. Консервація холодним розсолом]]>

Мариновані огірки з перцем чилі, цукіні і селерою

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • 1 кабачок цукіні;
  • укроп;
  • стебель сельдерея;
  • 2 зубчика чеснока;
  • 2 лавровых листа;
  • перец чили (по вкусу);
  • треть ложки соли;
  • 0,5 столовой ложки сахара;
  • 2 столовых ложки 6% уксуса;
  • 7 средних огурцов;
  • 5 горошин перца.

Спосіб приготування:

  1. Цукіні миємо під холодною водою, нарізаємо кільцями товщиною в кілька сантиметрів.
  2. Парасольки кропу, селера, огірки, кабачки, перець чилі, очищений часник, лавровий лист укладаємо в попередньо стерилізовану банку.
  3. Все заливаємо окропом і настоюємо протягом 15 хвилин.
  4. Потім в каструлю зливаємо з банок маринад і додаємо перець, сіль і цукор, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Перед вимиканням маринаду додаємо оцет.
  5. Заготовки заливаємо гарячим маринадом.