Такі маленькі бутербродики завжди радують і смак, і око, а тому найчастіше їх і подають до святкового столу. Тому їх сміливо можна рекомендувати і на новорічний стіл.
Барвисті канапе улюблені багатьма гостями і кулінарами, адже вони дуже швидко готуються і з'їдаються. Для святкового столу можна створити багато видів такої страви, використовуючи різну начинку. Якщо вирішите приготувати канапе з креветками, то купуйте креветки в маслі – їх не потрібно ні варити, ні очищати від панцирів.
Приготування
- Багет розріжте навпіл і одну його половину наріжте скибочками товщиною не більше 1 см. Обсмажте їх з обох сторін по 1 хвилині на пательні, попередньо розжаривши на ній рослинну олію без запаху. Нагрівання повинно бути помірним, позаяк хлібна основа дуже швидко може підгоріти.
- Промийте огірок і зріжте з нього хвостики, наріжте скибочками і викладіть нарізку на шар сиру. За бажанням можна використовувати овощечистку і зрізати з огірка стрічки, згорнути їх трояндочками і викласти на хлібну основу.
- Сир змішайте з дрібно нарізаною зеленню.
- Хліб намастіть сиром, накривайте шматочком огірка (його можна трохи посолити), зверху ще крапельку сиру, а потім 2 креветки і можна прикрасити зеленню.
Тут ви можете дізнатися, як приготувати канапе з сьомгою