Салат "Олів'є" вже давно став традиційним новорічним блюдом. Однак для тих, хто хоче зробити новорічний стіл більш різноманітним та "новаторським", - хороша новина: у "Олів'є" є гідний конкурент, який не залишить байдужим нікого з гостей та членів сім'ї.
Як приготувати цей диво-салат - розповість Час Пік.
За твердженнями кулінарів, секретним інгредієнтом салату є смажені гриби. Можна використовувати не тільки печериці. Виявляється, саме смажені гриби надають страві особливий смак.
Інгредієнти
В цілому для того, щоб приготувати альтернативу "Олів'є" знадобляться наступні продукти:
куряча грудка - 1 шт.;
- гриби - 200 г;
- куряче яйце - 2 шт.;
- жовта ріпчаста цибуля - 1 шт.;
- твердий сир - 100 г;
- майонез - 100 г;
- олія соняшникова - 2 ст. л.;
- сіль, мелений перець, петрушка - за смаком.
Як приготувати новорічний салат?
Для початку розберемося з курячим філе. Його потрібно помити і покласти в каструлю з киплячою водою. Вариться м'ясо 30 хвилин. Гриби необхідно порізати тонкими пластинами, цибулю - кубиками. На розігріту сковороду висипають цибулю і смажать до прозорості, помішуючи. Потім додають гриби. Як тільки випарується волога - гриби та цибулю знімають з плити.
Яйця необхідно зварити круто та охолодити, сир - натерти на крупній тертці. Як тільки всі інгредієнти готові - можна приступати до викладки.
Філе слід порізати маленькими шматочками, яйця - кубиками. Разом з грибами та цибулею продукти відправляються в миску. Посоліть, поперчіть, додайте майонез і перемішайте. Зверху блюдо посипається тертим сиром і відправляється на годину в холодильник. Перед подачею на стіл його прикрашають зеленню петрушки.
Читайте також: Що категорично не можна робити в Новий рік: 10 важливих заборон року Тигра